Tähderuokavinkit esiin ja jakoon - hävikkiviikko alkaa
Maanantaina alkaa hävikkiviikko. Oma tähderuokavinkki kannattaa kuvata ja jakaa muillekin.
Kun kuluttajat ostaisivat vain kypsimpiä hedelmiä ja vihanneksia, kaupan ei tarvitsisi heittää pois niin paljon pilaantumassa olevia tuotteita. Kuva: KuluttajaliittoKuluttajaliitto järjestää tulevalla viikolla kolmatta kertaa valtakunnallisen suosiota saaneen Hävikkiviikon. Kampanjalla kannustetaan vähentämään ruuan hävikkiä tuotannon ja kulutuksen kaikissa eri vaiheissa.
Kukin voi kantaa kortensa kekoon viikon sanoman edistämiseksi. Omat tähderuokavinkkinsä voi kuvata ja jakaa ne Instagramiin risuaidalla #hävikkiviikko merkittynä.
Motiva uusi ravintola-alan oppilaitosten kanssa viime vuoden tempauksen. Ensi torstaina 10.9. suurimmissa kaupungeissa jaetaan hävikkikasviksista valmistettuja lounaita.
Viime vuonna hävikkiviikon tempauksia järjesti yhteensä yli 80 yritystä ja yhdistystä. Tänä vuonna kampanjasta on tulossa vieläkin suurempi ainakin osallistujien määrällä mitaten.
Suomessa hukkaan joutuu Luken tutkimusten mukaan 10—15 prosenttia ruuasta. Kotitalouksien, teollisuuden, kaupan ja ravitsemispalveluiden yhteenlaskettu hävikki on 335—460 miljoonaa kiloa vuodessa.
www.kuluttajaliitto.fi/havikkiviikko
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
