- Rymättylä
Juhannuksen juhlavin silliherkku on tässä
Sillikakku on helppo mutta näyttävä juhlatarjottava, jonka voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin.Suomen Sillikonttorin myyntivastaava Päivi Ruohonen on ollut sillin kanssa tekemisissä kolmekymmentä vuotta. Hänelle silli on herkkua sellaisenaan, mutta hyvää myös monissa ruuissa.
Ruohosen kehittämä sillikakku on helppo mutta näyttävä juhlatarjottava, jonka voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin ja joka sopii kaikkiin kesän juhliin, siis hyvin myös juhannuspöytään.
Sillikakku
Pohja
- noin 300 g perunalimppua (tai pehmeäkuorista ruisleipää)
- 125 g voita
Täyte
- noin 150 g matjessillifileitä
- 2 prk (400 g) kermaviiliä
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 1⁄2 dl hienonnettua tilliä
- mustapippuria myllystä
- (suolaa)
- 4 liivatelehteä
- 2 rkl vettä
Päälle
- 4-5 kananmunaa kovaksi keitettynä
- 1 pieni punasipuli
- ruohosipulia
Aloita kakun teko pohjasta. Jauha perunalimpun siivut esimerkiksi monitoimikoneessa hienoksi.
Sulata voi ja sekoita leipämurujen joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohja leivinpaperilla ja painele leipäseos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
Leikkaa matjessillifileet pieniksi kuutioiksi. Sekoita sillikuutioiden joukkoon kermaviili, ranskankerma sekä hienonnettu tilli. Mausta seos mustapippurilla ja tarkista suola.
Kuumenna kaksi ruokalusikallista vettä kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet veteen yksitellen. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Poista sillikakku vuoasta tarjoiluvadille ja koristele keitetyillä kananmunilla, punasipulilla sekä ruohosipulilla.
Artikkelin aiheet - Osaston luetuimmat




