Sinappimunakoiso

2 munakoisoa
loraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Kastike:
4 rkl majoneesia
2 rkl ruokakermaa
1 rkl dijoninsinappia
1 tl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria tai siirappia
0,5 tl mustapippuria
1 rkl kuivattua villiyrttiä, kuten nokkosta tai vuohenputkea
Halkaise munakoisot pituussuunnassa kahtia. Tee leikkuupintoihin ristikkomaiset viillot. Hiero pintoihin oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Paahda munakoisoja uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmeitä.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Riivi munakoisojen sisus suikaleiksi ja lisää ne kastikkeeseen. Sekoita niin, että kastike peittää kaikki munakoisoviipaleet. Peitä astia ja anna sinappimunakoison maustua jääkaapissa vähintään kahden tunnin ajan.
Vinkki! Voit valmistaa sinappimunakoison täysin kasvipohjaisena eli vegaanisena. Käytä silloin maitotuotteiden sijaan kaura- tai soijapohjaisia tuotteita ja valitse kananmunaton majoneesi.
Osaston luetuimmat
- Ohjelista ylioppilasjuhliin ja valmistujaisiin – rastita nämä kohdat, niin onnistut
- Täytetty patonki valmistuu nopeasti evääksi tai lounaaksi – tässä kaksi erilaista täytettä
- Kahvi saattaa lievittää tulehdusta – jos sen nauttii tietyllä tavalla, tutkimus paljastaa
- Kolme helppoa herkkua valmistujaisiin – nämä piirakat valmistuvat nopeasti
- Kolmannes vähemmän leipähävikkiä – Vaasan muutti merkittävästi leipätoimituksiaan
- Helppo voileipäkakku juhliin: Näin teet siitä helposti tarjottavan
- "Sääliseiskoja” saanut Henri Alén tiesi jo yläasteella, että hänestä tulee kokki – hartain toive oli päästä kokkaamaan presidentille ja niinhän siinä kävikin