Mehevä porkkanakakku – raikas kuorrute viimeistellään levittyvällä sulatejuustolla
Säilötyt ananaskuutiot ja sitruunatimjami viimeistelevät klassisen porkkanakakun.Porkkanakakun pinta kuorrutetaan sulatejuusto-rahkaseoksella. Tämä suolaisen makea pinta maustetaan tomusokerilla. Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta. Pinnalle sopivat kuivatut hedelmät, tuoreet yrtit, sokerivedessä keitetyt porkkanasuikaleet, syötävät kukat.
Sulatejuustoinen porkkanakakku
10 palaa
- Ainekset
- Pohja
- 200 g voita
- 2 ½ dl sokeria
- 3 munaa
- 4 dl (200 g) hienoksi raastettua porkkanaa
- 1 dl ananasmurskaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 rkl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- Kostutus
- ½ dl omenatäysmehua
- Kuorrutus
- 1 rasia (200 g) Koskenlaskija levittyvä sulatejuustoa
- 1 prk (200 g) sitruunarahkaa
- 3 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- Koristeeksi
- sitruunamelissan lehtiä, syötäviä kukkia, kuivattua ananasta
Valmistusohje
Sulata voi ja sekoita siihen sokeri. Lisää porkkanaraaste, ananasmurska ja munat yksitellen vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muihin aineisiin nopeasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kostuta jäähtyneen kakun päällys ja reunat.
Notkista sulatejuusto sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon muut kuorrutuksen ainekset. Levitä kuorrutus kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Koristele kakku.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


