Kesäkurpitsakakku
Tämä kakku saa mehevyyttä kesäkurpitsasta.
Valkosuklaaraidat ja voikukan terälehdet koristavat makeaa kesäkurpitsakakkua. Kuva: Jaana KankaanpääKesäkurpitsakakku
noin 20 viipaletta
Ainekset
- 2 1/2 dl sokeria
- 4 munaa
- 1 (200 g) kesäkurpitsa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 2 tl kardemummaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
- 200 g voita
Pinnalle
- valkosuklaata
- voikukan terälehtiä
Valmistusohje
Pese ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Paahda auringonkukan siemenet kuivalla pannulla. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, mausteet ja paahdetut siemenet.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhoseos taikinaan kesäkurpitsaraasteen kanssa. Sekoita lopuksi voi sulatettuna taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pitkulaiseen leipävuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa ja pursota jäähtyneen kakun päälle valkosuklaaraitoja. Ripottele koristeeksi voikukan terälehtiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

