Rukiinen hirviburgeri
Tuhti ja taatusti suomalainen hampurilainen syntyy, kun pannaan ruispalojen väliin hirvenjauhelihaa, leipäjuustoa ja puolukkahilloa. Salottisipuli ja salaatinlehdet viimeistelevät herkun.
Ruisleipä, hirvenliha, leipäjuusto ja puolukka – onko olemassa suomalaisempaa ja herkullisempaa burgeria? Kuva: Jaana KankaanpääRukiinen hirviburgeri
4 annosta
Ainekset
- 600 g hirvenjauhelihaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl maustepippuria
Lisäksi
- 4 kpl ruispalaleipää
- 100 g leipäjuustoa
- 1–2 salottisipulia
- 4–8 salaatinlehteä
- 2 dl puolukkahilloa
Valmistusohje
Sekoita jauhelihaan suola ja pippuri. Muotoile neljäksi pihviksi.
Valmistele muut raaka-aineet esille. Jaa leivät ylä- ja alapuoleen. Leikkaa leipäjuustosta kaksi noin pihvin kokoista palaa ja jaa ne kahdeksi ohuemmaksi viipaleeksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Revi salaatinlehdet sopivan kokoisiksi paloiksi. Mittaa puolukkahillo valmiiksi kuppiin.
Nosta pihvit kuumaan grilliin ja anna paahtua, kunnes pinnalle nousee nestettä. Käännä ja nosta leipäjuustot pihvien päälle lämpenemään. Grillaa lämmöstä riippuen noin pari minuuttia. Pihvien paahtuessa nosta myös leivät saamaan lämpöä.
Kokoa hampurilaiset. Nosta alaleivälle salaattia, sitten pihvit juuston kera, sipuliviipaleita sekä puolukkahilloa. Tarjoa heti.
Vinkki: Hirvenjauhelihapihvit ovat parhaimmillaan sisältä hiukan punertavina, joten vältä ylikypsentämistä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

