Lähiruokaa ja kansallisherkkuja: maistuisiko kyyttölihapullat?
Farmari-näyttely innoitti ruoka-ammattilaiset kehittämään kyyttölihapullan reseptin. Herkkua on mahdollisesti luvassa myös Ilosaarirockin kävijöille.
Soile Käkönen tarjosi pekoniparmesaanikabanossia Viinijärveltä kotoisin olevalle Aarno Kiiskiselle. Mies kävi Farmarissa viimeksi vuonna 1997. Kuva: Jaana KankaanpääFarmari-näyttelyn kävijät pääsivät nälän yllättäessä valitsemaan monenlaisista herkuista. Jäähallilla ehdottomasti suosituin ruoka oli kyyttölihapullat.
”Olemme varanneet viikonloppua varten 1 750 kiloa kyyttöpullia ja kotimaista maitoon tehtyä perunamuusia lähemmäs 3 000 kiloa”, Kerubin keittiöpäällikkö Mikko Härkönen kertoo.
Farmari-näyttely ja sen kävijät inspiroivat kerubilaiset kehittelemään näyttelyyn aivan oman kyyttöpullareseptin.
Kyseessä on myös lähiruoka, ja lihapullien kyytönliha on peräisin Savo-Karjalan alueelta.
Kasvisruokien ystäville tarjoiltiin puolestaan nokkospinaattilettuja.
Makkarakansan mekka
HK Scanin teltassa makkaran ystäviä hellittiin puolestaan maistiaisilla ja lihakoululla.
”Olemme varanneet makkaraa noin 10 000–15 000 maistajalle”, ravitsemusasiantuntija Soile Käkönen kertoo.
Suomalaiset ovat yhä makkarakansaa, mutta viime vuosien aikana Käkönen on havainnut makkarankulutuksessa muutoksia.
”Suomalaisten makumieltymykset ovat muuttuneet lihaisemman makkaran suuntaan.”
Toki maastamme löytyy yhä myös jauhoisempien makkaroiden ystäviä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
