Kurpitsasosekeitto
Mikä onkaan lämmittävämpää ruokaa kuin oranssinkeltainen kurpitsasosekeitto! Tämän keiton jujuna ovat sokeri, timjami ja halutessasi vielä kaneli. Siemenistä saa keittoon purtavaa.
Kurpitsansiemenet ja raikas jugurttisydän tekevät kurpitsakeittoannoksesta juhlavan. Kuva: Jaana KankaanpääKurpitsasosekeitto
6 annosta
Ainekset
- 1 l (1/2 kg) oranssia kurpitsaa kuutioituna
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 8 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 tl timjamia
- 1 tl sokeria
- (1 tl kanelia)
- Pinnalle
- turkkilaista jugurttia
- kurpitsan siemeniä
Valmistusohje
Laita kuoritut, paloitellut kasvikset kattilaan. Kaada päälle osa nesteestä niin, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, lisää yrtti ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua kypsäksi.
Soseuta keitto tasaiseksi. Lisää loput nesteestä ja kuumenna keitto. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.
Paahda kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla. Lusikoi siemeniä keittoannoksen päälle. Tee annosten päälle vielä koristekuvio jugurtista.
Sosekeittoa voi tarjota joko alku- tai pääruokana. Pieni annos keittoa maistuu alkuruuaksi ja reilumpi tukevan voileivän kanssa pääruuaksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

