Kesän hittipizza täytetään kantarelleilla
Kantarellipizza ei ole pikaruokaa, sillä taikina tehdään jo edellisenä päivänä.Vaalea kantarellipizza
- Ainekset:
- 2,5 dl vettä
- nokare (n. 10 g) tuorehiivaa
- n. 6 dl pizzajauhoja
- Täyte:
- tuoreita kantarelleja
- 1 punasipuli
- 3 viipaletta pekonia
- 1 pallo (125 g) mozzarellaa
- tuoretta timjamia
Valmistusohje:
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murustele siihen hiiva. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja alusta kimmoisaksi, kiinteäksi taikinapalloksi.
Peitä taikina ja anna sen kohota yön yli jääkaapissa.
Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja viipaloi punasipuli. Revi pekoni ja mozzarella suikaleiksi.
Lisää täytteet ohueksi kaulitun pizzan pinnalle ja ripottele päällimmäiseksi tuoretta timjamia. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Vinkki! Taikinasta saa kaksi annoskokoista tai yhden uunipellin kokoisen pizzan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

