Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kesän hittipizza täytetään kantarelleilla

Kantarellipizza ei ole pikaruokaa, sillä taikina tehdään jo edellisenä päivänä.
Kantarellipizzaan ei laiteta tomaattikastiketta.
Kantarellipizzaan ei laiteta tomaattikastiketta. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Vaalea kantarellipizza

  • Ainekset:
  • 2,5 dl vettä
  • nokare (n. 10 g) tuorehiivaa
  • n. 6 dl pizzajauhoja
  • Täyte:
  • tuoreita kantarelleja
  • 1 punasipuli
  • 3 viipaletta pekonia
  • 1 pallo (125 g) mozzarellaa
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje:

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murustele siihen hiiva. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja alusta kimmoisaksi, kiinteäksi taikinapalloksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Peitä taikina ja anna sen kohota yön yli jääkaapissa.

Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja viipaloi punasipuli. Revi pekoni ja mozzarella suikaleiksi.

Lisää täytteet ohueksi kaulitun pizzan pinnalle ja ripottele päällimmäiseksi tuoretta timjamia. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Vinkki! Taikinasta saa kaksi annoskokoista tai yhden uuni­pellin kokoisen pizzan.