Kesän hittipizza täytetään kantarelleilla
Kantarellipizza ei ole pikaruokaa, sillä taikina tehdään jo edellisenä päivänä.
Vaalea kantarellipizza
- Ainekset:
- 2,5 dl vettä
- nokare (n. 10 g) tuorehiivaa
- n. 6 dl pizzajauhoja
- Täyte:
- tuoreita kantarelleja
- 1 punasipuli
- 3 viipaletta pekonia
- 1 pallo (125 g) mozzarellaa
- tuoretta timjamia
Valmistusohje:
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murustele siihen hiiva. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja alusta kimmoisaksi, kiinteäksi taikinapalloksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Peitä taikina ja anna sen kohota yön yli jääkaapissa.
Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja viipaloi punasipuli. Revi pekoni ja mozzarella suikaleiksi.
Lisää täytteet ohueksi kaulitun pizzan pinnalle ja ripottele päällimmäiseksi tuoretta timjamia. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Vinkki! Taikinasta saa kaksi annoskokoista tai yhden uunipellin kokoisen pizzan.
Osaston luetuimmat
- Säilytätkö kahvia oikein? Näin saat sen maistumaan paremmalta
- Tunnistatko itsessäsi axgaanin piirteitä? Jos sinulle maistuu perinteinen pannukakku, saatat olla yksi heistä
- Suomessa viljelty humala päätyi uuteen olueen – valmistajalta kunnianosoitus pientuottajille
- Soodavesi vai vissy? Kuplivilla vesillä on eroja, ja pikku lisäyksellä niistä saa vaikka limonadia
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Supermaukkaat pikkelöidyt punasipulilohkot – kokeile lihalle, kalalle, hampurilaisiin tai tortilloihin
- Saarioinen siirtyi hiilipäästöttömään sähköön – jättimäiset vaikutukset päästöihin