Ehtivätkö banaanit tummentua? Kokeile nopeita banaani-pähkinäkakkusia
Ylikypsät banaanit sopivat hyvin leivontaan.
Ylikypsät banaanit maistuvat myös perheen pienimmille pähkinäisinä ja pehmeinä pikkukakkusina. Kuva: Carolina HusuBanaaneja jää ajoittain syötyä, eivätkä ylikypsät banaanit ole monien mieleen. Ne sopivat kuitenkin hyvin leivontaan, kuten banaani-pähkinäkakkusten valmistamiseen.
Banaani-pähkinäkakkuset
10 kappaletta
- Ainekset
- 2 (yli)kypsää banaania
- ½ dl makeuttamatonta maapähkinävoita
- 1 kananmuna
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl kardemummaa
Valmistusohje
Soseuta banaanit haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon maapähkinävoi ja muna.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne banaaniseokseen.
Ota ruokalusikalla taikinasta nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä nokareet ohuemmiksi kakkusiksi (Ø 6 cm).
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
Levitä halutessasi pehmeille kakkusille maapähkinävoita ja banaaniviipaleita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
