Pihvitomaatit kaura-kantarellitäytteellä

Täytä muhkeat pihvitomaatit gluteenittomalla kaurarouheella ja metsäsienillä.
Täytä muhkeat pihvitomaatit gluteenittomalla kaurarouheella ja metsäsienillä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pihvitomaatit kaura-kantarellitäytteellä

6 annosta

Ainekset

  • 6 (à noin 250 g) pihvitomaattia
  • Täyte
  • 1 ½ dl kaurarouhetta
  • ½ l kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g tuoreita kantarelleja
  • 1 rkl voita tai rypsiöljyä
  • 2 rs (à 100 g) maustettua tuorejuustoa (kantarelli)
  • noin 1 tl suolaa
  • ¾ tl mustapippuria rouhittuna
  • 1 dl lehtipersiljaa silputtuna

Valmistusohje

Leikkaa tomaateista kansi ja koverra sisusta pois tomaattiveistä ja teelusikkaa apuna käyttäen. (Käytä sisus vaikkapa mausteiseen kasvispataan, katso kolmas resepti.)

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keitä kaurarouhe kypsäksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia. Kuori ja silppua sipulit. Käsittele sienet pannuvalmiiksi (tai sulata pakastetut ja silppua ne).

Kuumenna sieniä paistinpannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää rasva ja sipulit ja kuullota 5 minuuttia. Lisää tuorejuusto pannuun nokareina ja sekoittele, kunnes juusto on liuennut.

Siirrä pannu sivuun ja sekoita joukkoon kypsä kaurarouhe (3 desilitraa). Mausta ja tarkista maku. Täyte saa olla reippaasti maustettu.

Täytä tomaatit. Nosta kannet päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki

Voit halutessasi tarjota lisukkeena myös uunissa kypsennettyjä peruna- tai bataattilohkoja.

Gluteenittoman kaurarouheen voit korvata keitetyllä riisillä tai ohralla.