Pangrattato sopii täydellisesti juuriselleripihvien kanssa
Juuriselleri paahdetaan kiekoiksi leikattuna ja maustevoilla sipaistuna.
Juurisellerikiekot paahtuvat uunissa meheviksi ja saavat päälleen ”köyhän miehen parmesaania”, fetaa sekä versoja. Kuva: Sanne KatainenSelleripihvit viimeistellään pangrattatolla, jota myös köyhän miehen parmesaaniksi kutsutaan.
Hienosta nimestään huolimatta kyse on kuivista leivänmuruista, jotka paahdetaan pannulla ja maustetaan valkosipulilla sekä sitruunalla. Jos sinulla on kuivaa, vaaleaa hapanjuurileipää, niin se on loistava pangrattaton raaka-aine, mutta muutkin vaaleat leivät sekä pankokorppujauho sopivat tähän köyhän miehen parmesaaniin. Seosta voit halutessasi maustaa myös lempiyrteilläsi.
Paahdetut juuriselleripihvit ja pangrattato
4 annosta
- Ainekset
- 1 (600 g) juuriselleri
- 6 salvianlehteä
- 50 g voita
- 1 rkl sitruunamehua
- Pangrattato
- noin 100 g kuivaa vaaleaa leipää
- 2 rkl öljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
- Lisäksi
- fetaa
- versoja tai rucolaa
Valmistusohje
Pese juuriselleri huolellisesti ja leikkaa juuririhmat pois. Kuori tarvittaessa. Leikkaa mukula noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Siirrä leivinpaperin päälle pellille.
Hienonna salvianlehdet ja sulata voi. Sekoita voihin salviat ja sitruunamehu. Voitele sellerikiekot voilla ja siirrä 200-asteiseen uuniin. Kypsennä, kunnes kiekot ovat kypsiä, noin 40 minuuttia. Voitele kiekkoja kypsennyksen aikana useita kertoja maustevoilla. Tarkista pihvien kypsyys cocktailtikulla.
Sellerien kypsyessä murustele kuiva leipä joko tehosekoittimessa tai yleiskoneen leikkuuterällä varustetussa kulhossa. Kuumenna öljy pannulla, lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja leipämurut. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes leipämurut saavat hiukan väriä ja valkosipuli maustaa seoksen. Lisää lopuksi sitruunankuoriraaste.
Nosta sellerikiekot tarjoilulautaselle ja ripottele päälle pangrattatoa. Viimeistele fetamuruilla, versoilla ja rucolalla. Tarjoa heti.
Vinkki: Annokseen tulee suolaa voista, leivästä ja fetajuustosta, joten muuta suolaa ei tarvitse lisätä.
Vinkki: Jos pangrattatoa jää yli, niin säilytä se suljetussa purkissa ja käytä esimerkiksi pasta-annosten maustajana.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
