Kaalicurry
Kaalit ovat monipuolinen vihannesryhmä. Kukka- ja parsakaali ovat vanhastaan tuttuja. Lehtikaali on siirtynyt pihan koristekasvista ruokalautaselle.Kaalicurry
4 annosta
Ainekset
- 1 (n. 500 g) kukkakaali
- 3-4 lehtikaalinlehteä
- 2 porkkanaa
- pala tuoretta inkivääriä
- 1 sipuli
- 3 rkl voita
- 1 rkl punaista currytahnaa
- 1 tl garam masala mausteseosta
- 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl suolaa
- 1 prk (2,5 dl) limen ja kookoksen makuista ruokakermaa
Valmistusohje
Irrota kukkakaalin nuput irti toisistaan ja hienonna kanta. Suikaloi lehtikaalit, ota kova keskiruoti pois. Kuutioi porkkanat, inkivääri ja sipuli.
Sulata voi pannulla ja lisää currytahna, juustokumina ja garam masala. Kuumenna mausteita hetki ja lisää kasvikset. Pyörittele hetki ja lisää suola ja ruokakermavalmiste. Hauduta kypsäksi.
Tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


