Marmeladipikkuleivät
Itse tehdyt pikkuleivät kruunaavat juhlan. Viipalepikkuleipien teko on helppoa ja tulos herkullinen.
Viipalepikkuleipien raidan voi tehdä haluamallaan marmeladilla. Keltainen väri sopii hyvin pääsiäiseen. Kuva: Jaana KankaanpääMarmeladipikkuleivät
noin 30 kpl
Ainekset
- 200 g voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 muna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Pinnalle
- 1 1/2 dl keltaista marmeladia, esimerkiksi appelsiini- tai orange, lemon & ginger-marmeladia
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos. Anna taikinan kovettua hetki jääkaapissa, jos se on kovin pehmeää.
Leivo taikinasta 4 tankoa suoraan pellille leivinpaperin päälle. Paina tankojen keskelle pituussuuntaan syvennys. Täytä syvennykset marmeladilla. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Leikkaa tangoista muutaman sentin levyisiä viipaleita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
