Haukikvenellit eli haukipyörykät
Haukikvenellit eli haukipyörykät kypsennetään suolalla maustetussa vedessä keittämällä. Tarjoa pyörykät limettikastikkeen kera.
Haukikvenellit kypsennetään suolalla maustetussa vedessä keittämällä. Tarjoa pyörykät limettikastikkeen kera. Kuva: Jaana KankaanpääHaukikvenellit eli haukipyörykät
noin 12 kpl
Ainekset
- 400 g nahatonta haukifileetä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl valkopippuria
- 2 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
- 1 valkuainen
- 2 dl kuohukermaa
Keittämiseen
- 2 l vettä
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
Kuutioi jääkaappikylmä kalafilee. Jauha monitoimikoneella tasaiseksi. Mausta massa suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunankuorella. Erottele munasta keltuainen ja valkuainen. Lisää valkuainen seokseen. Kaada jääkaappikylmä kerma hiljalleen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Anna massan olla jääkaapissa pari tuntia.
Muotoile mureketaikinasta ruokalusikan avulla 12 soikeaa pyörykkää eli kvenelliä.
Keitä pyörykät suolalla maustetussa vedessä kypsiksi eli noin 6 minuuttia.
Tarjoa pyörykät limettikastikkeen kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

