12 vuoden työ tuotti tulosta: Suomalaiselle sianlihalle uusi vientilupa Etelä-Afrikkaan
Suomesta voi viedä Etelä-Afrikkaan sianlihan lisäksi muun muassa myllyteollisuustuotteita, kalastustuotteita sekä muna- ja maitotuotteita.
Vuosi sitten Suomi sai vientiluvan Etelä-Afrikkaan kuumennettulle sianlihalle. Kuva: Jaana KankaanpääEtelä-Afrikka on hyväksynyt suomalaisen kuumentamattoman, jäädytetyn sianlihan tuonnin markkinoilleen, tiedottaa maa- ja metsätalousministeriö (MMM). Vienti voi alkaa sitten, kun Etelä-Afrikan viranomaiset ovat lisänneet suomalaiset liha-alan laitokset hyväksymiensä laitosten listaan.
Suomalaiset ovat tehneet töitä syyskuusta 2011, jotta sianlihalle aukeasi vienti Etelä-Afrikkaan. Vuosi sitten vientilupa saatiin kuumennettuille sianlihatuotteille.
”Tämä vientilupa Etelä-Afrikkaan on tärkeä askel eteenpäin elintarvikeviennin mahdollisuuksien lisäämiseksi. Ministeriö, Ruokavirasto ja suurlähetystö ovat tehneet pitkään töitä asian edistämiseksi ja työ kantaa hedelmää”, sanoo tiedotteessa maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah (kd).
Suomesta voi viedä Etelä-Afrikkaan sianlihan lisäksi esimerkiksi myllyteollisuustuotteita, kalastustuotteita sekä muna- ja maitotuotteita.
Siipikarjanliha sen sijaan odottaa yhä vientilupaa. Markkinoille pääsyä on valmisteltu syyskuusta 2011, mutta MMM:n mukaan hyväksyntäprosessi on vielä kesken.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



