
Hotelli Punkaharjun ravintola saa uuden vetäjäparin ‒ Saimaan alueen raaka-aineet saavat kunniasijan ruokapöydässä
Ravintolan nimeksi tulee luonnonkauniille paikkakunnalle hyvin sopiva Metsä.Sari Helin ja Kare Tikka ovat allekirjoittaneet vuokrasopimuksen, jossa hotelli Punkaharjun ravintolatoiminta siirtyy Sari Helinin yritykselle Huono Äiti Foods Oy. Kare Tikka vuokraa yhtiölle tilan.
Uusi ravintola aukeaa nimellä Ravintola Metsä, josta vastaavat Sari Helin ja keittiömestari Ilkka Lääveri.
Tilojen vuokrasopimus alkaa 1.2. ja ravintola avautuu kaikelle yleisölle toukokuussa.
”Punkaharjun kansallismaisema on Suomessa vertaansa vailla. On suuri kunnia saada toimia hotelli Punkaharjulla”, sanoo yrittäjä Sari Helin tiedotteessa.
Sari Helinin ja Ilkka Lääverin Helsingin ravintola Le Ankka pääsi Michelin-oppaaseen heti perustamisensa jälkeen viime keväänä.
Le Ankka -ravintolan taustayhtiö on Sari Helinin ja Ilkka Lääverin yritys Love For Food Oy, ravintolalla on 10 työntekijää ja se käyttää vain kotimaisia raaka-aineita.
Niistä pääosa tulee Saimaan alueelta ja juuri Punkaharjulta. Le Ankka on saanut kansainvälistä tunnustusta myös vastuullista gastronomiaa arvioivassa 360 Eat Guide- oppaassa.
”Meillä on Saimaan alueella erittäin toimiva yhteistyö. On upeaa päästä jatkamaan Punkaharjun ravintolassamme aloittamaamme työtä paikallisten kalastajien, viljelijöiden, marjastajien ja tuottajien sekä alueen nuorten kanssa”, sanoo keittiömestari Ilkka Lääveri.
”Haluan, että Punkaharjun ravintola Metsä on helposti lähestyttävä kunnianosoitus Saimaan alueen raaka-aineille.”
Vetäjät alkoivat etsiä uusia, illallistoimintaan paremmin sopivia tiloja ravintolalle jo viime kesänä.
Sari Helinin Huono Äiti Foods Oy pyöritti marraskuuhun 2024 asti menestyksellä Museoravintola Lustoa Punkaharjulla. Ravintola työllisti kesällä 15 henkilöä.
Ravintola oli Taste Of Saimaa -partneri. Vetäjät alkoivat etsiä uusia, illallistoimintaan paremmin sopivia tiloja ravintolalle jo viime kesänä.
Sari Helin perusti media- ja markkinointiyhtiön Huono Äiti Oy:n vuonna 2012 ja Huono Äiti on noussut maan seuratuimpien sosiaalisen median yhteisöjen joukkoon.
Huonolla Äidillä on myös viinejä, joista roseeprosecco Miniloma on myynyt Alkoissa yli 120 000 pulloa.
Ennen Le Ankkaa Ilkka Lääveri työskenteli yli 10 vuotta Olo Groupissa, jossa hän veti 8 vuotta ravintola Emoa ravintoloitsijana.
Hän oli muun muassa tähtiravintola Olossa keittiömestarina sekä kahden tähden Chez Domiquessa neljän vuoden ajan. Hänet valittiin vuoden keittiöpäälliköksi vuonna 2017.
Ilkka Lääveri kilpaili Petteri Luodon parina Bocuse d'Or -kilpailuissa Suomen edustajana vuonna 2005.
Juttua on muokattu 31. tammikuuta klo 15:39: Kare Tikka vuokraa yhtiölle tilan. Uusi ravintola aukeaa nimellä Ravintola Metsä, josta vastaavat Sari Helin ja keittiömestari Ilkka Lääveri.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








