Valmispullasta syntyy omintakeinen tuunaamalla
Leivontataidot ovat vähentyneet, kun entistä useampi ostaa valmiit leivonnaiset. Ruuanlaittobuumin myötä kiinnostut itse tekemiseen on herännyt myös jälkiruokien ja leivonnaisten kohdalla.Suomalaisten leivontataidot ovat rapistuneet. Kun ravintoloissakin entistä harvemmin leivotaan itse, leipomisen niksit ovat unohtumassa myös ammattilaisilta.
”Kysyntää valmispullan tuunaukselle on”, paljastaa Vaasan leipomoiden keittiömestari Mikko Hirvonen .
Hirvonen miettii työkseen kuinka valmiista pakastepullasta voi jalostaa niin ravintolassa kuin kotonakin yksilöllisen herkun.
”Erilaiset kuorrutteet, strösselit, täytteet ja hillosilmät antavat pullalle persoonallisen säväyksen.”
Leivonnaisten tuunausvinkit uppoavat nyt hedelmälliseen maaperään. Kotitalouksissa on jo jonkin aikaa eletty ruuanlaittobuumia. Seuraavaksi kiinnostuksen odotetaan suuntautuvan leivontaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

