Valmista mustikoista ja banaanista jäätelöä helposti kotona – nämä maistuvat koko perheelle!
Jäätelöpuikot valmistuvat helposti muutamasta ainesosasta.
Surauta mehujäämuotteihin mustikka-banaanismoothiet ja pakasta kesäpäivän herkuksi. Kuva: Helena Saine-LaitinenTuoreet tai pakastetut mustikat sopivat erinomaisesti kotitekoiseen jäätelöön.
Mustikkaiset smoothiejäät
4 kpl
- Ainekset
- 1 pieni kypsä banaani (noin 80 g kuorittuna)
- 2½ dl mustikoita
- ½ dl glukoosisiirappia
- 2 rkl limettimehua
- 2 rkl tomusokeria
- 1½ tl vaniljasokeria
- Lisäksi
- 4 puikon mehujäämuotti
Valmistusohje
Kuori ja paloittele banaani.
Kumoa banaanit ja mustikat tehosekoittimen kulhoon. Mittaa joukkoon glukoosisiirappi, limettimehu ja sokerit. Surauta tasaiseksi massaksi.
Jaa smoothieseos mehujäämuotteihin (4 kpl, à noin 1 dl). Anna jäätyä pakastimessa vähintään 5 tuntia.
Ota muotti pakastimesta, anna pehmetä hetken aikaa ja irrota sitten smoothiejäät muoteistaan. Herkuttele heti.
Tiesitkö? Glukoosisiirappi estää suurten jääkiteiden muodostumista jäädytetyissä jälkiruoissa. Tämän ansiosta niihin saadaan hileetön suutuntuma ja pehmeä rakenne.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

