Perhoskyyhkyt ja chimichurri-kastike
Kynitty, kokonainen kyyhky sopii mainiosti leikattavaksi perhoseksi ja kypsennettäväksi paistamisen jälkeen uunissa. Argentiinalaislähtöinen chimichurri-kastike yhdistetään usein grillipihveihin, mutta se sopii mainiosti myös perhoskyyhkylle.Perhoskyyhkyt ja chimichurri-kastike
2–4 annosta
Ainekset
- 2–4 kokonaista, kynittyä sepelkyyhkyä
- 2 rkl voita
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Chimichurri-kastike
- 1 ruukku korianteria
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ chilipalko
- 1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
Valmistusohje
Käännä kyyhky työlaudalla rintapuoli alaspäin. Leikkaa tukevilla saksilla selkärangan molemmin puolin ja poista selkäranka. Avaa lintu, ja käännä se rintapuoli ylöspäin. Paina rintalastan kohdalta reippaasti kädellä, niin että lintu litistyy ja avautuu kunnolla. Tee vastaavasti kaikille linnuille. Huuhtele ja kuivaa linnut tarvittaessa.
Kuumenna rasvat pannulla, ja ruskista lintuihin molemmin puolin hyvät paistopinnat. Työnnä paistolämpömittari yhden linnun rintafileeseen, sen paksuimpaan kohtaan. Nosta linnut leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 59 astetta. Ota linnut uunista, ja anna vetäytyä folion alla noin 15 minuuttia.
Chimichurri-kastiketta varten mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, kunnes seos on sopivasti hienontunut. Voit jauhaa sen hienojakoiseksi tai jättää rakeisemmaksi.
Tarjoa perhoskyyhkyt chimichurri-kastikkeen kanssa.
Vinkki: Perhosmalliseksi voi avata myös muita pienehköjä riistalintuja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

