Suussasulavan pehmeä suklaakakku saa luonnetta viskistä ‒ oletko jo kokeillut?
Viski tuo suklaakakkuun syvyyttä.Suklaakakku on herkullinen juhlaherkku, johon saa uutta tvistiä viskillä. Viski sekoitetaan taikinaan ennen paistamista, jolloin alkoholi häviää kakusta. Viskin maku kuitenkin jää mukavasti taustalle.
Kyseinen kakku on Kyrö Distilleryn käsialaa. Reseptissä käytetään ruisviskiä. Voit tarjota kakkua esimerkiksi kermavaahdon ja marjojen kera.
Kyrön tummasuklaakakku
- Ainekset
- 250 g voita
- 250 g sokeria
- 250 g tummaa suklaata
- 5 kananmunaa
- 50 g maizenaa
- 4 cl kotimaista ruisviskiä
- Voiteluun
- voita tai vuokasprayta
- Vuoan vuokraukseen
- leivinpaperia
Valmistusohje
Lämmitä uuni 140 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja suklaa sulaan voihin ja sekoita kunnes massa on tasainen. Lisää munat ja jauho samalla vatkaten. Sekoita lopuksi viski mukaan.
Voitele kakkuvuoka vuokasprayllä tai voilla. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla, jolloin kakku irtoaa paremmin kylmänä vuoasta. Kaada kakkumassaa 2/3 vuoasta. Laita uuniin noin 25 minuutiksi.
Kakun kuuluu jäädä kosteaksi, ei kuitenkaan valuvaksi. Jäähdytä kakku ensin pöydällä. Siirrä kylmään jähmettymään kunnolla. Jos haluat leikata valmiiksi annospaloiksi, leikkaa kakku kylmänä. Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




