“Paikallisuus ja lähiruoka ovat pysyvä trendi” – Pieni kuopiolaisravintola ja iittiläinen pizzeria nousivat Suomen parhaiden listalle
Table Onlinen tarjoama pöytävarauspalvelu on julkaissut listan vuoden arvostetuimmista ravintoloista. Kärkikymmeniköstä löytyy ravintoloita ympäri Suomen.Table Online on koonnut viime vuoden parhaiten arvioidut ravintolat yhteen.
Asiakasarvosteluihin perustuvalle listaukselle ylsi 133 ravintolaa eri puolilta Suomea aina Hangosta Saariselälle. Kärkikymmenikköön mahtui ravintoloita peräti seitsemältä paikkakunnalta.
Table Onlinen pöytävarauspalvelun Suomen parhaat ravintolat
Spis, Helsinki
Kuzina Wine & Daily, Kuopio
LiV, Tampere
Bona Fide, Helsinki
Skörd, Helsinki
Kaskis, Turku
Pizzeria Rehtori, Iitti
Kielo, Joensuu
Vinkkeli, Helsinki
Petteri Rosenbum Steakhouse, Pori
Table Online suosittelee -listaus perustuu kokemuksiin ravintolaelämyksen onnistumisesta.
Table Online -pöytävarauspalvelusta pöydän varanneet asiakkaat saavat toteutuneen ravintolavierailun jälkeen palautekyselyn, jonka kautta annetut arvostelut luovat pohjan tälle oppaalle. Vain ne ravintolat, joiden keskiarvo oli vuoden 2024 lopussa vähintään 4,5/5 ja joilla oli vähintään 50 arvostelua, löytyvät Table Onlinen listauksesta.
Asiakkaiden suosikkiravintoloiden joukkoon mahtuu niin pitkän historian omaavia klassikoita kuin uusia mielenkiintoisia tulokkaita.
”Hyviä ravintolaelämyksiä voi löytää tänä päivänä koko maasta, ei vain suurista keskuksista. Toivottavasti tämä listaus innostaa kaikkia hyvän ruoan ystäviä tutustumaan rohkeasti uusiin makuelämyksiin, niin lähellä kuin kauempanakin” kertoo Table Onlinen toimitusjohtaja Ville Heinonen tiedotteessa.
Vaikka maku yleensä ratkaisee, yhä useammat ravintolakävijät arvostavat myös ruoan alkuperää, vastuullisuutta ja tarinoita raaka-aineiden takaa. Tämä laajempi trendi on nähtävissä myös Table Online suosittelee -listauksessa, jossa paikallisuutta ja lähiruokaa korostavat ravintolat keräävät menestystä.
“Paikallisuuden ja lähiruoan rooli ravintolakulttuurissa ei ole vain ohimenevä trendi, vaan pysyvä kehityssuunta”, Heinonen toteaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







