Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkittiin Pro-gaalassa – tässä ovat voittajat
Pro-tunnustuspalkinnot jaettiin maanantaina Helsingin Opperatalossa.Helsingin Oopperatalossa juhlistettiin maanantaina Pro-Gaalassa Suomen parhaita keittiö- ja ravintola-alan ammattilaisia. Palkintoja jaettiin gaalassa 22. kerran.
Gaalassa oli ehdolla finalisteja 16 eri sarjassa. Palkintoja jaettiin ympäri Suomea työskenteleville alan ammattilaisille. Tunnustuspalkinnot jakaa horeca-alan ammattilaisten Aromi-lehti.
Ravintolan kokki -sarjan PRO-palkinnon sekä lehdistön PRO-palkinnon sai helsinkiläisen ravintola Savoyn nuori, määrätietoinen kokki Annika Arolainen.
Palkintoja saivat myös esimerkiksi Omnian opettaja Heikki Tuovinen Espoosta, ravintola Smörin keittiöpäällikkö Mikko Pakola Turusta sekä Raision Ikean ravintolan asiakaspalvelija Osman Helez.
Vuoden 2024 Pro-voittajat.
Ammattikeittiön työntekijä: Mika Marttila, Palvelukeskus Helsinki, Helsinki
Ammattikeittiön kokki: Salla Haring, Pikante Ravintola Ellipsi, Tampere
Ammattikeittiön päällikkö: Maija Kulmala, Pirkanmaan Voimia, Ikaalinen
Ammattikeittiön tuotekehittäjä: Ville Kivinen, Espoo Catering, Espoo
Ravintolapäällikkö: Petri Väänänen, Ravintola Töölö, Kanresta, Helsinki
Ravintolan asiakaspalvelija: Osman Helez, Ikea Raisio, Raisio
Ravintolan kokki: Annika Arolainen, Ravintola Savoy, Financier Group, Helsinki
Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari: Mikko Pakola, Ravintola Smör, Turku
Hovimestari/sommelier: Jyrki Kemppainen, Eduskunta, Compass Group Finland, Helsinki
Baarimestari: Sampsa Tukia, DeLorean, Jyväskylä
Kahvilan työntekijä: Tarja Glans-Tevilin, Cafe Kaneli, Kanresta, Vantaa
Opettaja: Heikki Tuovinen, Omnia, Espoo
Yrittäjä: Anssi ja Marianne Pyysing, Teerenpeli, Lahti
Tulokas: Lotta Kärmeniemi, Grill it! Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Espoo
Innovaatio: Ainia kiertotalouspalvelu, E. Ahlström, Helsinki
Vastuullisuus: Unicafe, Ylva, Helsinki
Lehdistön Pro-palkinto: Annika Arolainen, Ravintola Savoy, Financier Group, Helsinki
Elämäntyö: Kasperi Saari, toimitusjohtaja, Royal-ravintolat, Helsinki
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








