Harvinaista herkkua: Tallinkilla kotimaista lihaa
Valtran risteilyn osallistujat saattoivat tunnistaa buffetpöydästä yhden raaka-aineen alkuperän varmasti.
MTK:n valtuuskunta nauttii ensi viikon tiistain lounaalla kotimaista sianlihaa. Sitä oli tarjolla myös MTK:n ja Valtran risteilyllä maaliskuussa. Kuva: Eija MansikkamäkiTallink Silja -varustamon Baltic Queen -laivalla saatiin maistaa tiistain illallispöydässä harvinaista herkkua: suomalaiseksi merkittyä lihaa. Tarjolla oli Perhetilan broilerin sisäfilettä, Takuumureaa naudan paahtopaistia sekä Viljaporsaan sisäfilettä, jotka oli merkitty Atrian logolappusin.
Tarjoilut oli tilannut hyvää tilannetajua osoittanut Agco. Kysymyksessä oli nimittäin Helsingistä Tallinnaan suuntautunut Valtra-MTK -bonusristeily, jolle osallistui vuonna 2015 uuden Valtra-traktorin tai Sampo-puimurin ostaneita asiakkaita eli viljelijöitä. Hankinnoilla on tarjottu 650 suomalaiselle vuodeksi työtä.
Lisäksi tiistaina vietettiin Kuluttajaliiton teemapäivää, jonka kampanjassa kannustettiin ravintoloita kertomaan ja kuluttajia kysymään lihan alkuperä.
Aiempina vuosina bonuksena on voinut valita esimerkiksi polkupyörän tai pääsylippupaketin.
Virolaisyhtiön buffet-pöytien tarjonta näytti kuitenkin muilta osin samalta kuin ristelyillä yleensäkin: alku-, pää- ja jälkiruokien alkuperiä ei merkitä eikä suomalaisuutta korosteta. Tallink Silja kuuluu virolaiseen Tallink Gruppiin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
