Hiillosahven
Ahventen hiillostamiseen tarvitset vain merisuolaa ja tikut tai vartaat. Pikkukalat kannattaa keihästää kahteen vartaaseen, niin käsittely helpottuu. Isompia kaloja voi hiillostaa tai grillata työntämällä varras kalaan pitkittäin.
Kun nuotiossa tai hiiligrillissä on hyvä hiillos, niin ahvenet kypsyvät tuossa tuokiossa. Kuva: Sanne KatainenHiillosahven
4 annosta
Ainekset
- 4–8 ahventa
- ½ dl karkeaa merisuolaa
Valmistusohje
Perkaa kalat, mutta jätä päät paikoilleen. Huuhtele ja valuta kalat. Tee kalojen kylkiin viillot ja hiero suolaa kylkiin ja vatsaonteloon. Anna suolautua kylmässä muutama tunti.
Työnnä tukevat tikut kaloihin suusta niin, että tikut kulkevat selkärangan myötäisesti. Kypsennä kaloja hiilloksella ahkerasti käännellen. Kalat ovat kypsiä, kun selkäevät irtoavat kevyesti vetäen.
Tarjoa hiillosahventen kanssa uusia perunoita ja kesäistä salaattia.
Vinkki: Samaan tapaan voit kypsentää myös siikoja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
