Jäikö torttutaikinaa pakastimeen? Tee juhlien herkkupaloiksi sinihomesydämiä
Sydänmuotilla saa näyttäviä pohjia valmiista lehtitaikinasta.
Sinihomejuusto ja säilykehedelmä maustavat pienten, suolaisten sydämien täytteen. Kuva: Carolina HusuUunissa sydämet voivat kallistua ja muuttaa muotoaan. Halkaistuna ja täytettynä ne saa jälleen alkuperäiseen muotoonsa. Sydänten täytteeseen pilkotaan pienen pieniksi kuutioiksi säilykepäärynää.
Mikäli täyte valmistetaan, levitetään ja tarjoillaan saman tien, niin ananasmurska käy vaihtoehdoksi. Ananaksen entsyymi pilkkoo proteiinia eli valkuaista. Näin ollen täytteen rakenne vetistyy vähitellen.
Aurasydämet
- noin 35 kpl
- Ainekset
- 1 pkt (500 g) lehtitaikinaa
- Voiteluun
- 1 muna
- Pinnalle
- unikon- tai seesaminsiemeniä
- Täyte
- 100 g sinihomejuustoa
- 50 g savukinkkua
- 2 säilykepäärynän puolikasta tai 1 prk ananasmurskaa
- 1/2 dl hienonnettua persiljaa
- 2 rasiaa (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
Valmistusohje
Kauli sulanut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ota siitä pienehköllä sydänmuotilla pohjia. Nosta pohjat leivinpaperille pellille. Voitele ja ripota pinnalle siemenet. Sydämet voi paistaa myös ilman voitelua ja siemeniä. Paista 200 asteessa noin 9 minuuttia. Paistamisen jälkeen sydämet voivat olla kallellaan, mutta halkaisemisen ja täytön jälkeen ne pysyvät ryhdikkäinä.
Halkaise ja täytä juuri ennen tarjoilua. Hienonna sinihomejuusto haarukalla. Leikkaa kinkku ja valutetut päärynänpuolikkaat pienen pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Lusikoi täyte sydämien täytteeksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
