Oletko maistanut hanhea? Se on Martinpäivän klassikko, josta syntyy juhla-ateria
Martinpäivä on vasta 10. marraskuuta, mutta sitä ennen hanhipaistilla voi juhlia vaikka pyhäin- tai isänpäivänä.
Mehevät hanhifileet ja glögillä maustettu kastike ovat syystalven upea juhlaruoka. Ihanan makuiset, rapeat uuniperunat häviävät nopeasti parempiin suihin. Kuva: Jaana KankaanpääJos pakastimestasi ei löydy metsästettyä hanhea, niin hanhenlihaa myydään myös kaupassa, ei tosin joka paikassa.
Ruokatoimittajamme ja metsästystä harrastava Kati Pohja on suunnitellut Martinpäivän ateriaksi mehevät hanhenrintafileet, jotka tarjotaan rapeiden uuniperunoiden ja hapankaalisalaatin kera.
Onnistunut lopputulos syntyy kypsentämällä lihoja hitaasti kastikkeessa ja käyttämällä paistolämpömittaria.
Mahtavan makuiset rapeat uuniperunat syntyvät hanhen- tai ankanrasvaa käyttämällä. Voit tarvittaessa korvata rasvan rypsiöljyllä, mutta tällöin lopputuloksesta ei tule yhtä rapea. Kannattaa joka tapauksessa kokeilla, sillä herkullinen ohje on todella helppo.
Hapankaalisalaatin juju on rapsahtavissa suppilovahveroissa, jotka tuovat salaatille hyvän maun lisäksi hauskasti purutuntumaa. Ole tarkkana paahtaessasi kuivattuja suppilovahveroita, jotta et vahingossa polta niihin palaneen makua.
Possetit ovat helppoja jälkiruokia, jotka valmistetaan jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä. Niissä kuohukerma hyydytetään happamalla makuaineella, joka on tällä kertaa puolukkaa, ja paahdettu valkosuklaa kruunaa nautinnon.
Tuhtia jälkiruokaa riittää jokaiselle ruokailijalle pieni, maksimissaan desin kokoinen annos.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

