Resepti

Rapeat uuniperunat

Jaana Kankaanpää
Ihanan makuiset, rapeat uuniperunat häviävät nopeasti parempiin suihin.

Rapeat uuniperunat

4 annostaAinekset
  • 1 kg perunoita, kiinteä lajike
  • 1 tlk (350 g) hanhen- tai ankanrasvaa
  • 2 rosmariininoksaa
  • 5 timjaminoksaa
  • 2 tl sormisuolaa
Valmistusohje

Pese perunat ja kuori tarvittaessa. Siistejä, ohutkuorisia perunalajikkeita ei tarvitse kuoria.

Leikkaa perunat 4–6 palaan ja nosta uunivuokaan. Kumoa päälle rasva ja sekoittele, kunnes se on levittynyt tasaisesti perunoihin.

Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia. Kääntele 15 minuutin välein, jotta perunat kypsyvät tasaisesti. Lisää viimeisen kääntelyn yhteydessä pannulle yrtit.

Kun perunat ovat valmiita, nosta ne reikäkauhalla hetkeksi talouspaperin päälle valumaan. Mausta suolalla. Tarjoa heti tai pidä tarvittaessa lämpimänä tarjoiluhetkeen asti.

Kun jäljelle jäänyt rasva on jäähtynyt, siivilöi ja purkita se odottamaan toista käyttökertaa.

Vinkki: Ankan- ja hanhenrasvaa löytyy tölkitettynä hyvin varustetuista marketeista ja herkkukaupoista. Jos et löydä, voit käyttää rypsiöljyä. Tällöin perunoista ei tosin tule yhtä rapeita. Jos käytät rypsiöljyä, kuivaa perunat huolellisesti ennen uunivuokaan laittamista.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit