Suppilovahvero-hapankaalisalaatti
4 annostaAinekset- 10 ruusukaalia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 dl kuivattuja suppilovahveroita
- 200 g hapankaalia
Irrota ruusukaaleista lehdet. Kiehauta kattilassa suolalla maustettua vettä. Nosta ruusukaalinlehdet veteen ja keitä noin 5 minuuttia. Valuta lehdet ja anna jäähtyä.
Kuumenna öljy pannulla ja nosta joukkoon kuivatut suppilovahverot. Kuumenna sekoitellen, kunnes sienet hiukan paahtuvat. Varo polttamasta. Nosta sienet talouspaperin päälle valumaan.
Valuta hapankaali tarvittaessa. Sekoita kaalin joukkoon ruusukaalinlehdet ja juuri ennen tarjoamista rapeat suppilovahverot. Tarjoa heti liharuokien lisäkkeenä.
Vinkki: Mehevä hapankaalipohjainen salaatti ei kaipaa kastiketta. Kuivatut, paahdetut suppilovahverot tuovat salaattiin hyvää makua ja hauskaa purutuntumaa. Säilytyksen aikana ne kuitenkin vettyvät, joten lisää ne hapankaalin joukkoon vasta juuri ennen tarjoamista.