Tuliko saaliiksi kyyhkyjä? Hedelmien kanssa kypsennettynä saat niistä mehukkaan padan

Pienikokoiset kyyhkyt sopivat hyvin kypsennettäviksi kokonaisina. Viitseliäs metsästäjä kynii linnut, jolloin niille jää nahka antamaan makua ja suojaamaan lihaa kuivumiselta. Hedelmäinen kyyhkyvuoka on helppo ja herkullinen sunnuntain uuniruoka.
Hedelmäinen kyyhkypata on kaunis kuin koru. Siinä lihan makua tukevat ihanat hedelmäiset aromit.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hedelmäinen kyyhkyvuoka

4 annosta

  • Ainekset
  • 3–4 kyyhkyä, mielellään kynittyjä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 5 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rosmariinioksaa
  • 1 dl kermaa
  • 10 luumua
  • 250 g viinirypäleitä (siemenettömiä)

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Puhdista linnut ja huuhtele tarvittaessa. Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Ruskista linnut kauttaaltaan käännellen. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Mittaa pannulle punaviinietikka ja anna sihahtaa. Lisää vesi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi.

Siirrä linnut uunivuokaan tai -pataan. Sekoita liemi ja kaada vuokaan. Peitä kannella tai foliolla ja nosta 200-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Lintujen kypsyessä pese luumut ja leikkaa puoliksi. Poista siemenet. Pese myös viinirypäleet.

Ota vuoka uunista ja valele lintuja liemellä. Nosta lintujen lomaan luumunpuolikkaat sekä viinirypäleet. Jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia ilman kantta tai foliota.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa hedelmäinen kyyhkypata esimerkiksi ateriajyvien tai perunoiden sekä salaatin kanssa.