Nuudelikeitto toimii täydellisesti kiireisenä päivänä: Täyttävää ja maukasta
Nuudelit solahtavat kivasti myös kotoiseen jauhelihakeittoon.Jauheliha-nuudelikeitto
4 annosta
- Ainekset
- 400 g jauhelihaa
- 15 cm pala (200 g) purjoa
- 2 porkkanaa
- ½ ps (100 g) varsiparsakaalia
- 2 rkl rypsi- tai seesamiöljyä
- 1½ l lihalientä
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 rkl chilikastiketta (esim. Sriracha)
- 1 tl sokeria
- ½ tl maustepippuria jauhettuna
- (suolaa)
- ½ dl thaibasilikaa ja korianteria silputtuna
- 100 g täysjyvänuudeleita
Valmistusohje
Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Viipaloi halkaistu huuhdeltu purjo. Kuori porkkanat ja leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Huuhtele varsiparsakaalit ja paloittele ne.
Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista siinä jauheliha. Lisää kasvikset, lihaliemi, kala- ja chilikastike, sekä sokeri ja maustepippuri. Keitä pari minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita. Lisää yrttisilppu valmiiseen keittoon.
Kiehauta toisessa kattilassa vettä, siirrä kattila sivuun ja paloittele nuudelit veteen. Anna kypsyä 3 minuuttia. Valuta nuudelit siivilässä, huuhtele ja jaa ne keittokulhoihin. Annostele päälle keittoa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


