Inkiväärikinuskikakku
Tähän kakkuun tarvitaan kondensoitua maitoa, jota terästetään tuoreella inkiväärillä. Tekeminen on helppoa, mutta vaatii vain vähän jäähdyttelyaikaa.
Inkiväärikinuskikakun voi tehdä myös pellille ja tarjota mokkapalojen tapaan leikattuna. Kuva: Lari LievonenInkiväärikinuskikakku
Ainekset
- 1 prk kondensoitua maitoa
- iso pala inkivääriä
- 175 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ruokosokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 munaa
- rouhittuja pähkinöitä
Valmistusohje
Poista kondensoidusta maidosta etiketit ja laita purkki kiehumaan 2 ½ tunniksi. Anna jäähtyä.
Tee sillä välin pohja. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää sekoitetut jauhot ja leivinjauhe sekä lopuksi munat. Levitä taikina 20 cm x 30 cm uunivuokaan, paista 175 asteessa 20–30 minuuttia, riippuen uunista. Kokeile kypsyyttä tikulla, ylipaistaminen tekee pohjasta kuivaa.
Kuori ja raasta inkivääri, ja sekoita se hyvin jäähtyneeseen kondensoituun maitoon. Levitä seos täytteen päälle, ripottele pähkinät koristeeksi ja laita kylmään jäähtymään.
Jos haluat kuorrutteesta jäykempää, lisää siihen 50 grammaa sulatettua voita samalla kun lisäät inkiväärin.
Kakku maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä kun inkiväärin maku pääsee oikeuksiinsa, mutta harvoin se säilyy sinne asti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
