Liha-kasvispata
Tämä pata ei ole perinteinen karjalanpaisti, sillä se täyttyy lihan lisäksi runsaista kasviksista: kaalin lisäksi porkkanasta, juuriselleristä ja perunasta.Liha-kasvispata
6 annosta
Ainekset
- 500 g karjalanpaistilihaa
- 1 rkl voita
- 2 tl suolaa
- 6 dl vettä
- 1 iso sipuli
- 2 laakerinlehteä
- 5 kokonaista maustepippuria
- pala (150 g) juuriselleriä
- 2 (200 g) porkkanaa
- 500 g valkokaalia
- 3-4 perunaa
Pinnalle
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Ruskista lihat voissa padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää suola, vesi, sipuli lohkoina, laakerinlehdet ja pippurit. Hauduta kannen alla noin puoli tuntia.
Lisää ohuiksi suikaleiksi leikattu selleri, porkkanat ja kaali. Keitä noin 15 minuuttia ja lisää perunalohkot. Hauduta kypsäksi, noin puoli tuntia. Ripottele lopuksi persiljasilppua.
Vinkki
Hauduta pata kypsäksi leivinuunin jälkilämmössä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


