Fasaania Wallenbergin tapaan
Fasaaninliha on rasvatonta, joten Solttllan tilan emäntä Mari Kivi valmistaa siitä pihvejä Wallenbergin tapaan. Kermalla pehmenee kuivempikin liha. Usein Mari Kivi tekee fasaanista myös wokkia.
Rasvattomasta fasaaninlihasta saa meheviä pihvejä valmistamalla ne Wallenbergin tapaan. Kuva: Kimmo HaimiFasaania Wallenbergin tapaan
4 hengelle
Ainekset
- 4 fasaanin rintafileetä (noin 450 g)
- 2 kananmunan keltuaista
- 1,5 tl suolaa
- 0,5 tl valkopippuria
- 0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
- 0,5 tl mustapippuria
- (0,5 tl cayennenpippuria tai chiliä)
- 1 tl meiramia
- 1 tl sitruunamehua
- 2 dl täyteläistä kuohukermaa (double cream) tai tavallista kuohukermaa
- voita paistamiseen
- korppujauhoja tai 3–4 viipaletta hienoksi murustettua vaaleaa leipää
Valmistusohje
Lihan, munien ja kerman tulee olla kylmiä, ainekset pysyvät näin paremmin koossa.
Jauha liha hienoksi lihamyllyllä. Vaihtoehtoisesti voit tehdä taikinan monitoimikoneen leikkuuterällä. Sekoita jauhelihan joukkoon keltuaiset ja mausteet sähkövatkaimella (monitoimikoneella: laita puolitetut fileet, mausteet ja keltuaiset ja sekoita karkeaksi massaksi). Lisää kerma vähitellen koko ajan vatkaten. Laita taikina jääkaappiin jäähtymään ja maustumaan.
Muotoile taikinasta öljytyin käsin 6–8 pihviä ja leivitä hyvin korppujauhoilla tai leivän muruilla. Paista pihvejä runsaassa voissa keskilämpöisellä pannulla noin kolme minuuttia per puoli, kunnes pihvit ovat saaneet kauniin värin. Laita pihvit vielä uunivuokaan ja 125-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi.
Tarjoile esimerkiksi perunamuusin, kiehautettujen herneiden sekä sitruunalohkojen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
