Tämä kesään heräävän luonnon herkku jakaa lukijoiden mielipiteet kuin päivä ja yö
Syödä vai eikö syödä? Siinä kysymys, joka kirvoittaa luonnossa liikkuvien MT:n lukijoiden kielenkannat Facebookissa puolesta ja vastaan.
Sienisesonki on jo täydessä käynnissä osalle suomalaisia kesän kynnyksellä. Korvasieni jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Kuva: Pasi LeinoParhaillaan menossa olevasta korvasienen sesongista kertonut juttu (mt.fi 29.5.) herätti vilkkaan keskustelun, yli sata kommenttia.
Ilman kunnollista esikäsittelyä myrkylliseksi luokitellulla sienellä on uskollisia ystäviä.
”Sisko toi pari kiloa, itse kun ei käytä. Mulle kelpaa, keittoa tänään.”
”Ihan omasta pihasta saa kastikkeen.”
”Tontilta löytyi ja soosit tehtiin.”
”Koko ikäni syönyt ,ei tarvii kuin nähdä vähän vaivaa. Ikkää kohta 80 vuotta eikä oo lääkkeitä tarvinnut vielä.”
”Paras ruokasieni ikinä.”
”Ja kyllä myrkky poistuu ryöppäämällä.”
”Pari muovipussillista löytyi. On kyllä tosi hyvä sieni kun näkee vaivaa keittämisen ja puhdistamisen kanssa.”
”Muistaa keittää ja liottaa REILUSSA VEDESSÄ. Myrkyt vexs.”
”Mökkitien varresta löytyi. Keitin nuotiolla 3 x 5 minuuttia, kunnon huuhtelu välissä ja aina uusi vesi. Suositushan on 2 x 5 min.”
Lähes saman verran kommenteissa kummeksutaan korvasienen käyttöä ruokasienenä.
”En kerää. En luota myrkyn poistumiseen.”
”En käytä. Pian tulee turvallisempia sieniä syötäväksi. Kanttarellit ja suppikset.”
”Korvasieni, tuo metsiemme pallokala. En keräisi jos löytäisin.”
Myrkyllisyyden lisäksi syy voi löytyä hieman huumorilla ryyditettynä vaikkapa sienen ulkonäöstä.
”Jos tollasen kasan vieressä on paperia, niin kannattaa jättää poimimatta.”
Lue myös:
Korvasienimetsälle pakettiauton kanssa ‒ jättisaalis: Tunnissa löytyi 70 litraa korvasieniä
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



