
Joensuusta löytyi helmi – luulin burgeripaikaksi, mutta sainkin jotain aivan muuta
Joensuun keskustasta löytyi paikallisiin raaka-aineisiin keskittyvät Local Bistro, johon palaan varmasti uudelleen.Puvussa tai tuulipuvussa – olet iloisesti tervetullut, lukee Local Bistron sivuilla. Tämä kuvaa hyvin kokemustani tässä joensuulaisravintolassa.
Ulkoa päin ravintola näyttää siltä, että tarjolla olisi burgeria ja olutta, ja niitähän olikin, mutta lisäksi listalta löytyi paikallisia herkkuja.
Hämmästyi todella positiivisesti, kun listalta tuli vastaan siikaa, kuhaa, haukea, nautaa ja juureksia. Ravintolan perältä löytyi dry age -raakakypsytyskaappi.
Söin alkuruuaksi tartarannoksen, joka oli kasattu todella kauniisti. Pääruoaksi tilasin rapeanahkaista kuhaa ja jälkiruoaksi tyrnimannapuuroa, lakusorbettia ja tyrniöljyä. Näiden ruokien lisäksi pääsin maistelemaan muiden lautasilta haukikroketteja ja bao buneja tofutäytteellä.
Maut olivat todella kohdillaan ja ravintolasta poistui onnellinen ja kylläinen lomalainen. Seuraavan kerran, kun suuntaan Joensuuhun, on tähän paikkaan pakko palata. Uusi menukin ilmestyy toukokuun puolivälissä. On jännittävää nähdä, mitä herkkuja silloin on tiedossa.
Local Bistrossa asiat tehdään selvästi ylpeydellä ja rehdisti. Lisää tätä, kiitos.
Local BistroKauppakatu 32, 80100 JoensuuArtikkelin aiheet- Osaston luetuimmat









