Pastrami porosta
Poropastramin voi valmistaa esimerkiksi poronvasan sisäpaistista. Lisukkeiksi sopivat esimerkiksi puolukat ja sienet.Pastrami porosta
Ainekset
- noin 600 g poron vasan sisäpaistia
- 2 valkosipulinkynttä
- 5–6 oksaa tuoretta timjamia
- 1–1,5 rkl hienoa merisuolaa
- 1 rkl katajanmarjaa murskattuna
- kuivattuja koivunlehtiä
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Puhdista sisäpaisti kalvoista. Leikkaa sopivan kokoisia paloja pitkittäissuunnassa, leveydeltään 4–5 senttiä.
Paista lihassyyt kiinni kuumalla pannulla voissa kauttaaltaan – lisää jo tässä vaiheessa hyvä pintasuola ja rouhi mustapippuria paistin pinnalle paiston aikana.
Kypsennä uunissa 120 asteessa, kunnes sisälämpötila on 52 astetta. Anna vetäytyä 15 minuuttia.
Hiero paistin pintaan mausteet ja yrtit, kääri paisti tiukkaan folioon tai kelmuun ja laita kylmään maustumaan.
Leikkaa valmiista pastramista ohuita siivuja.
Koristele rucolan lehdillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

