
- Tampere
Villi Väst ruokkii kaikkia aisteja sellutehtaan kupeessa, mutta unohtaa läheisen järven – Kas, voiko väinönputkeakin syödä?
Lihaisa siiliorakas on uusi mukava tuttavuus, mutta miksi kalalautasella ei ole järvikaloja?Toukokuussa auennut ravintola Väst Tampereen Hiedanrannassa hivelee sekä silmää että makunystyröitä. Ravintola sijaitsee kartanomiljoossä lakkautetun sellutehtaan kupeessa, joten kiinnostavia kontrasteja riittää graffitien, puurakennusten ja järvenrannan keskellä.
Raikkaasti ja hempeästi sisustetun puurakennuksen sisällä kelpaa nautiskella. Heti alkuun tilaamme kesäiset drinkit, joissa maistuu itsekeitetty koivusiirappi.
Selailemme ruokalistaa innostuneita. Mielenkiintoisia pikkuannoksia maisteltaviksi ja jaettaviksi. Monessa annoksessa maistuvat villiyrtit. Väinönputki, voiko sitäkin syödä?
Googlen mukaan se ei ole kauppayrtti, mutta sitä on tavattu hyödyntää rohdoskasvina.
Mainion lihaisaksi osoittautuva siiliorakas on uusi tuttavuus pöytäseurueellemme.
Tilaamme oitis väinönputkella maustettua, pehmeän kermaista burratina-juustoa kera mansikoiden, karhunlaukalla ja perunasalaatilla ryyditettyä karitsamakkaraa sekä satohuoneen siiliorakasta, paahdettua maa-artisokkaa ja karamellisoitua sipulia.
Mainion lihaisaksi osoittautuva siiliorakas on uusi tuttavuus pöytäseurueellemme.
Kerrassaan oivia annoksia kaikki. Tarjoilija kertoo, että ravintolan tarjoilemat lihat ovat kotimaisia. Jään ihmettelemään listan annosta, jonka nimi on Iberico-porsas.
Listalla on runsaasti kasvispohjaisia annoksia, kuten hernettä & hernettä eli herneohrattoa ja marinoitua hernettä. Se ei kuitenkaan oikein houkuttele.
Tilaamme Midsommar-nimisen kalalautasen kahdelle. Väst x Nygren -silliä, kesäpottuja, graavattua kirjolohta, kylmäsavustettua kirjolohenmätiä, ranskankermaa, hölskykurkkua, skagenröraa, Alppila vuoristojuustoa ja Penttilän tilan perunarieskaa.
Kalalautanen on makoisa, mutta hyvin perinteinen ja siten yllätyksetön. Tältä ravintolalta olisi odottanut, että Näsijärven aarteet maistuisivat siinä. Tai kotimainen järvikala ylipäätään.
Emme tarvitse tylsiä tuontikatkarapuja kalalautasellemme. Sillin osuus on hieman liioiteltu ja rieskan alimitoitettu.
Seuralaisen mielestä sinänsä erinomaisen juuston voisi tarjota erillään pikkulautaselta, ettei se killuisi ranskankermassa.
Ravintolasta saa myös mehevän näköisiä hampurilaisia ja muuta apetta raskaampaan makuun.
Jälkkäriksi popsimme puoliksi Ahvenanmaan pannukakun marinoidulla herukalla ja vaniljajäätelöllä. Annos on orvokkeineen kaunis, mutta melko mitäänsanomattoman makuinen.
Hinnat ovat maisemaan ja laatuun nähden hyvinkin maltilliset. Vahva suositus!
Ravintola Väst, Tehdaskartanonkatu 3, Hiedanranta 33400 TAMPERE
Artikkelin aiheet - Osaston luetuimmat









