Omenainen possupata

Omenainen possupata
6 annosta
Ainekset
- 1 kg porsaan kasleria
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 500 g kyssäkaalia
- 300 g palsternakkaa
- 2 sipulia
- 1–2 kotimaista omenaa
- 1–1½ tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 5 dl omenasiideriä
- 3 dl vahvaa lihalientä
- 2 rkl tummaa siirappia
- 10–12 tuoretta salvianlehteä
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Kuutioi liha ja hienonna pekoni.
Kuori kyssäkaali ja palsternakka. Paloittele kasvikset kuutioiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi.
Kuori omenat halutessasi, poista karat omenaporalla ja leikkaa malto lohkoiksi tai kuutioiksi.
Paista pekonit rapeiksi kuivassa valurautapadassa ja nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle. Ruskista lihakuutiot muutamassa erässä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Nostele kaikki ainekset pataan, lisää nesteet sekä siirappi ja salvianlehdet. Kääntele ainekset sekaisin ja kiehauta pata liedellä. Siirrä pata 150-asteiseeen uuniin ja anna hautua kannen alla tunnin ajan, kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ennen tarjoilua.
Lisänä maistuu perunasose tai keitetyt perunat.
Osaston luetuimmat
- Kahvi saattaa lievittää tulehdusta – jos sen nauttii tietyllä tavalla, tutkimus paljastaa
- Ohjelista ylioppilasjuhliin ja valmistujaisiin – rastita nämä kohdat, niin onnistut
- Näitä ruokia suomalaiset haluavat kesäjuhlapöytään – yhtä trendiherkkua ei ikinä otettaisi lautaselle
- 4 ihanaa kakkua ylioppilasjuhliin, valmistujaisiin ja muihin kevään juhliin
- Suomalaiskemisti kehitti ”taikalasin”, joka voi muuttaa koko viskimaailman
- Tullilta rapsahti tuontikieltoja alkoholittomille juomille – yli puolella tuotteista puutteelliset pakkausmerkinnät
- Janssoninkiusaus