Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Omenainen possupata

Omena ja sianliha sopivat mainiosti yhteen ja hautuvat maukkaaksi yhdessä juuresten kanssa. Liemeksi lorautetaan vielä omenasiideriä ja lihalientä ja makeutta lisätään siirapilla.
Rasvainen porsaankasleri saa raikasta makua omenasta, kyssäkaalista ja palsternakasta.
Rasvainen porsaankasleri saa raikasta makua omenasta, kyssäkaalista ja palsternakasta. Kuva: Kari Salonen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Omenainen possupata

6 annosta

Ainekset

  • 1 kg porsaan kasleria
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 500 g kyssäkaalia
  • 300 g palsternakkaa
  • 2 sipulia
  • 1–2 kotimaista omenaa
  • 1–1½ tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 5 dl omenasiideriä
  • 3 dl vahvaa lihalientä
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 10–12 tuoretta salvianlehteä

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Kuutioi liha ja hienonna pekoni.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori kyssäkaali ja palsternakka. Paloittele kasvikset kuutioiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi.

Kuori omenat halutessasi, poista karat omenaporalla ja leikkaa malto lohkoiksi tai kuutioiksi.

Paista pekonit rapeiksi kuivassa valurautapadassa ja nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle. Ruskista lihakuutiot muutamassa erässä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Nostele kaikki ainekset pataan, lisää nesteet sekä siirappi ja salvianlehdet. Kääntele ainekset sekaisin ja kiehauta pata liedellä. Siirrä pata 150-asteiseeen uuniin ja anna hautua kannen alla tunnin ajan, kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ennen tarjoilua.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisänä maistuu perunasose tai keitetyt perunat.