Suklaahippukeksejä kahteen tapaan: Valitse suosikkisi!
Suklaahippukeksien ohjeella valmistat samasta perustaikinasta kaksia erilaisia variaatioita.
Samasta taikinasta leivotaan kahdet erilaiset suklaahippukeksit, joista tummia maustaa suklaa ja vaaleita maapähkinävoi. Kuva: Sanne KatainenMaistuisiko sinulle ennemmin vaaleat, maapähkinävoilla maustetut keksit, vaiko tuhdin tummat, suklaiset keksit? Iske kädet jauhoihin ja testaa itse.
Suklaahippukeksit
noin 20 kpl
- Ainekset
- 125 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl ruokasoodaa
- Vaaleisiin kekseihin
- ½ dl maapähkinävoita
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl tummia suklaahippuja
- Tummiin kekseihin
- 75 g tummaa suklaata
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl valkosuklaahippuja
Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen osaan maapähkinävoi, vehnäjauhot ja tummat suklaahiput.
Sulata toisen osan suklaa ja lisää se taikinaan yhdessä vehnäjauhojen ja valkosuklaahippujen kanssa.
Nostele taikinoista noin pienen kananmunan kokoisia kekoja leivinpaperien päälle pelleille. Jätä väliin leviämisvaraa ja paina kekoja hiukan matalammiksi.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

