Perunakakku

Tavallisten perunoiden sijaan valkosipulinen ja yrttinen perunakakku tuo pöytään juhlavuutta. Sitä mehevöittää maukas mustaleimaemmentaaliraaste.
Perunakakku on hyvä lisäke vaikkapa hirvipaistille.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Perunakakku

6–8 annosta

Ainekset

  • 500 g perunoita kuorittuna
  • 2 sipulia
  • 4–6 valkosipulinkynttä
  • 1 dl yrttisilppua (persilja, ruohosipuli)
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 100 g mustaleimaemmetaaliraastetta

Valmistusohje

Leikkaa perunat ja kuoritut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Rutista leivinpaperi ja vuoraa sillä tasapohjainen kakkuvuoka (2 litraa). Lado vuokaan kerroksittain peruna- ja sipuliviipaleita, yrttisilppua, mausteita ja juustoraastetta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita munista sekä maidosta seos ja kaada se vuokaan. Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.

Kypsennä vuokaa 200 asteessa noin tunti, kunnes munamaito on hyytynyt ja perunat ovat kypsiä. Kumoa vuoka tarjoiluvadille ja koristele yrtein.