Appelsiiniskonssit
Appelsiinimarmeladi piristää perinteistä skonssitaikinaa.Appelsiiniskonssit
12–14 kpl
Ainekset
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl sokeria
- 75 g voita
- 1 dl rusinoita
- 1 dl appelsiinimarmeladia
- 1 1/2 dl maitoa
Tarjoiluun
- aprikoosimarmeladia
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi pehmeä voi jauhoseokseen. Lisää rusinat, marmeladi ja maito. Sekoita nopeasti, älä vaivaa taikinaa.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli parin sentin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla, esimerkiksi juomalasilla pyöreitä kakkusia. Nosta ne leivinpaperille pellille ja paista 250 asteessa 10–12 minuuttia.
Tarjoa skonssit lämpiminä marmeladin kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

