Appelsiiniskonssit
Appelsiinimarmeladi piristää perinteistä skonssitaikinaa.

Tarjoa skonssit lämpiminä aprikoosimarmeladin kera. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Appelsiiniskonssit
12–14 kpl
Ainekset
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl sokeria
- 75 g voita
- 1 dl rusinoita
- 1 dl appelsiinimarmeladia
- 1 1/2 dl maitoa
Tarjoiluun
- aprikoosimarmeladia
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi pehmeä voi jauhoseokseen. Lisää rusinat, marmeladi ja maito. Sekoita nopeasti, älä vaivaa taikinaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli parin sentin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla, esimerkiksi juomalasilla pyöreitä kakkusia. Nosta ne leivinpaperille pellille ja paista 250 asteessa 10–12 minuuttia.
Tarjoa skonssit lämpiminä marmeladin kera.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa21.3.
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen21.3.
- Yli 30 vuotta jatkunut määrätietoinen työ saavutti uskomattoman merkkipaalun – Akateeminen Kiuas-Seura on maistanut jo 5 000 makkaraa21.3.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Vihreä makaroni-juustolaatikko25.9.2020
- Alkoholi olisi hyvä vientituote Suomelle, mutta näkyvyys on nolla – ”Asiakas kysyi, onko tuotetta oikeasti edes olemassa”21.3. Tilaajalle