Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Appelsiiniskonssit

Appelsiinimarmeladi piristää perinteistä skonssitaikinaa.
Tarjoa skonssit lämpiminä aprikoosimarmeladin kera.
Tarjoa skonssit lämpiminä aprikoosimarmeladin kera. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Appelsiiniskonssit

12–14 kpl

Ainekset

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 75 g voita
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl appelsiinimarmeladia
  • 1 1/2 dl maitoa

Tarjoiluun

  • aprikoosimarmeladia

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi pehmeä voi jauhoseokseen. Lisää rusinat, marmeladi ja maito. Sekoita nopeasti, älä vaivaa taikinaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli parin sentin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla, esimerkiksi juomalasilla pyöreitä kakkusia. Nosta ne leivinpaperille pellille ja paista 250 asteessa 10–12 minuuttia.

Tarjoa skonssit lämpiminä marmeladin kera.