Kauracookies
Kaurakeksit ovat monelle suomalaiselle rakas perinneherkku. Lisää niihin suklaata tai puolukoita ja syntyy amerikkalaisen mehevä ja rapea kauracookie.Kauracookies
noin 35 kpl
Ainekset
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 muna
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl puolukoita tai 50 g tummaa suklaata
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita seokseen nopeasti yhdistetyt kuivat aineet.
Pyöritä taikina tangoksi ja jaa 35 osaan. Pyöritä palat kämmenten välissä ensin palloiksi ja paina pallot litteiksi.
Laita ne leivinpaperille pellille, jätä leviämisvaraa. Paina päälle muutamia puolukoita. Jos käytät suklaata, niin rouhi se ja sekoita taikinan joukkoon.
Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kauniin vaaleanruskeita.
Anna jäähtyä hyvin ja säilytä kannellisessa purkissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

