Paahtopaisti
Viipaloidun paahtopaistin voi tarjota kylmänä leivän päällä tai lämpimänä esim. metsäsienimuhennoksen kanssa.
Viipaloidun paahtopaistin voi tarjota kylmänä tai lämpimänä metsäsienimuhennoksen kera. Kuva: Jaana KankaanpääPaahtopaisti
8–10 annosta
Ainekset
- noin 1,2 kg paahtopaistia
- 2 tl suolaa
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 tl hienonnettua timjamia
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Ota liha noin tunniksi ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Sulata voi pannulla ja anna sen hiukan ruskistua. Lisää liha pannulle ja paista kaunis paistopinta joka puolelle.
Hiero mausteet lihan pintaan, valkosipulinkynnet murskattuna. Valkosipulin voi jättää pois, mikäli ei pidä sen mausta.
Nosta paisti uunivuokaan. Paina lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteessa, kunnes sisälämpö on 58–60 astetta. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 15–30 minuuttia.
Leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi. Paistin voi tarjota myös täysin jäähtyneenä lämpimien lisäkkeiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
