Pikku Omenan lounas tuo hyvän mielen
Pikku Omena Lohjalla, Pusulan kirkonkylässä, on paikka, joka hellii niin vatsaa, silmää kuin mieltäkin.Kun yrittäjä Hannele Solala kantaa päivän keiton pöytään, hänellä on aina aikaa jutella.
Ja ne keitot – ne ovat taivaallisia. Borssikeitto maistuu sellaisellekin, joka ei yleensä borssista perusta. Taannoinen omppu-broilerikeitto oli täysosuma, makea ja mausteinen.
Keittojen liha on Millolan herefordia, makkarakeitossa oli viimeksi West Charkin Buffaloa sekä peuramakkaraa.
Reseptit ovat perheen omia. Testaajana toimii perheen isä Markus Solala, jonka makuhermot ovat tarkimmat.
Keittolounas voileipineen ja ruokajuomineen maksaa 7 euroa. Keittoa saa halutessaan lisää.
Kahvi kuuluu lounaan hintaan.
Kahvin kanssa kannattaa ostaa pala muhevaa mustikkapiirakkaa, jonka marjat ovat pusulalaisia, vehnä Töllin myllystä ja speltti Birkkalan luomutilalta.
Solalat ihastuivat aikanaan taloon, aiemmin osuuskauppana toimineeseen funkkisrakennukseen. Siitä tuli nelihenkisen perheen ja myöhemmin myös yrityksen koti. Remonttia on takana paljon, mutta into ei ole lopahtanut.
Kahvila on Kyläkauppakeskus Pikku Omenan sydän ja kyläläisten olohuone. Lisäksi tarjotaan kaikkea sitä, minkä perässä pusulalaisten ennen piti mennä muualle: lähiruokaa, käsitöitä, leluja, lemmikkitarvikkeita ja paperitavaraa. Tiloissa toimii myös kirpputori.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


