Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Purkkisalaatti on arjen pelastaja ‒ säilyy jopa viikon

Salaatti marinoituu lasipurkissa.
Purkkisalaattia voi tuunata oman maun mukaan eri kasviksilla sekä kastikkeen mausteilla.
Purkkisalaattia voi tuunata oman maun mukaan eri kasviksilla sekä kastikkeen mausteilla. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ekologinen raastesalaatti syntyy varastojuureksista. Talvisen purkkisalaatin nimi tulee siitä, että salaattiin valittavat kasvikset ja marinadi laitetaan lasipurkkiin marinoitumaan.

Ohjeellamme syntyy takuumaukas lisuke, mutta voit vaihdella salaatin raaka-aineita sen mukaan mitä kaapistasi sattuu löytymään. Myös marinadia voit säätää haluamasi makuiseksi erilaisilla mausteilla ja yrteillä.

Tätä lisuketta kannattaa tehdä jääkaappiin reilumpi satsi, sillä se säilyy viileässä jopa viikon. Purkista on näppärä ottaa maukasta raastetta aterioille ja näin lisätä kuin huomaamatta kasvisten syöntiä. Jos etikka alkaa puskea liiaksi läpi, niin valuta salaatti ja lisää 1–2 ruokalusikallista vettä.

Talvinen purkkisalaatti

noin 6 annosta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • Ainekset
  • 500 g lanttua
  • 3 (200 g) porkkanaa
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 5 cm pala purjoa
  • 1 vihreä chili
  • ½ ruukkua persiljaa
  • Kastike
  • ½ dl balsamiviinietikkaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl sinappijauhetta
  • ¼ tl mustapippuria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Pese, kuori ja raasta juurekset. Pese ja hienonna lehtiselleri. Leikkaa purjo pitkittäin kahteen osaan. Pese ja hienonna purjo. Poista chilistä kanta ja siemenet. Hienonna chilin vihreä osa. Hienonna persilja. Sekoita kaikki kasvikset keskenään ja siirrä seos kannelliseen lasipurkkiin.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kastike purkkiin kasvisten päälle. Sulje purkki ja ravista. Nosta jääkaappiin marinoitumaan pariksi tunniksi tai yön yli. Ravista purkkia välillä, niin kastike levittyy tasaisesti.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa talvista raastesalaattia ruokien lisukkeena vihersalaatin sijaan. Salaatti säilyy jääkaapissa noin viikon.

Vinkki: Salaatin etikkaisuutta voit säätää vähentämällä tai lisäämällä etikan määrää.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen