Piimäpohjainen aroniapulla
Tee pullataikina vaihteeksi piimään, niin pullat säilyvät kuivumatta pitkään. Voit tehdä taikinan jo edellisenä iltana jääkaappiin. Tämän pullan täytteeksi tulee marja-aroniaa ja se leivotaan bostonpullan tapaan.Piimäpohjainen aroniapulla
Ainekset
- 5 dl piimää
- 1 pala hiivaa
- 1–2 tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 3 tl kardemummaa
- 2 munaa
- 13–15 dl vehnäjauhoja (oman tuntuman mukaan)
- 200 g voita
Täyte
- 4 dl hiukan murskattua marja-aroniaa
- 2 dl fariinisokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 100 g voita
- 3–4 tl vaniljasokeria
- (1–2 rkl rosmariinia hienonnettuna)
Valmistusohje
Tee taikina kylmään piimään ja laita se yön yli jääkaappiin. Peitä kulho tiiviisti, ettei taikina ota makuja jääkaapista.
Sekoita täyte. Ensin rouhitut marjat ja sokeri ja perunajauhot, sitten mausteet voihin ja kaikki yhteen.
Leivo seuraavana päivänä korvapuusteja tai bostonkakkua. Nostata leivonnaiset vielä ennen uunia. Voitele hyvin. Paista korvapuusteja 225 asteessa 10–12 minuuttia ja bostonkakkua 175 asteessa noin 35 minuuttia.
Pulla säilyy erinomaisesti, jos ei tule heti syödyksi.
Ohje: Seija Halme
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

