Piimäkakku (munaton, laktoositon, gluteeniton)

Leivonnaisiin käytettävät omenat saavat olla hiukan raakoja, sillä täysin kypsä hedelmä ei pehmene uunissa yhtä hyvin kuin hapan, puoliraaka.
Kookoshiutaleet antavat piimäkakulle uutta ilmettä ja makua.
Kookoshiutaleet antavat piimäkakulle uutta ilmettä ja makua. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Piimäkakku (munaton, laktoositon, gluteeniton)

25 palaa

Ainekset

  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl soodaa
  • 200 g laktoositonta voita sulatettuna
  • 1 dl sokeroitua omenasosetta
  • 2 dl laktoositonta piimää

Vuokaan

  • laktoositonta voita
  • kookoshiutaleita

Valmistusohje

Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Kaada taikina hyvin voideltuun ja kookoshiutaleilla ripoteltuun 1,8 litran kakkuvuokaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista 175 asteessa 50–60 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.

Vinkki

Voit vaihtaa omenasoseen tuoreista luumuista tehtyyn soseeseen.