Piimäkakku (munaton, laktoositon, gluteeniton)
Leivonnaisiin käytettävät omenat saavat olla hiukan raakoja, sillä täysin kypsä hedelmä ei pehmene uunissa yhtä hyvin kuin hapan, puoliraaka.

Kookoshiutaleet antavat piimäkakulle uutta ilmettä ja makua. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Piimäkakku (munaton, laktoositon, gluteeniton)
25 palaa
Ainekset
- 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl kookoshiutaleita
- 2 dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl inkivääriä
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl soodaa
- 200 g laktoositonta voita sulatettuna
- 1 dl sokeroitua omenasosetta
- 2 dl laktoositonta piimää
Vuokaan
- laktoositonta voita
- kookoshiutaleita
Valmistusohje
Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Kaada taikina hyvin voideltuun ja kookoshiutaleilla ripoteltuun 1,8 litran kakkuvuokaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paista 175 asteessa 50–60 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.
Vinkki
Voit vaihtaa omenasoseen tuoreista luumuista tehtyyn soseeseen.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Kuopiolainen Urban tarjosi kaupunkilounaiden aatelia ‒ lihapullien kaverina kerrankin muuta kuin perunaa29.1.
- Välimeren pasteijat12.4.2019
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019
- Tarjouksia metsästetään nyt ennätysmäärä – tällaisiin tarjouksiin suomalaiset tarttuvat06:00 Tilaajalle
- Jäätelön reseptimuutos ei kannattanut ‒ poiki valinnan vuoden ruokahuijaukseksi27.1. Tilaajalle
- Lievitystä Lapin-kuumeeseen: tee oikeaoppinen poronkäristys18.10.2020