
Söin täällä: Punkaharjun illallisella syö silmillä melkein enemmän kuin suulla
Kun seuraa auringonlaskua korkealta harjulta Saimaan taa ja eteen tuodaan keittiömestarin taidonnäytteitä, voi vähäksi aikaa unohtaa pahan maailman.Hotelli Punkaharju Savonlinnassa houkuttelee ruokamatkalle – eikä syyttä. Ravintolan sijainti harjun päällä on upea, ja lasiterassilta näkyy Suomen kansallismaisema, jota jo Topelius aikoinaan ihasteli. Silmänruokaa on tarjolla myös lautasella.
Valitsemme kolmen ruokalajin illallismenun. Minulle alkuun sokerisuolattua kirjolohta, kumppanille tattari-sienipuuroa. Pääruokina päivän kalaa, paikallista kuhaa, ja glazeerattua nautaa – Pesolan pihvilihaa. Aterian päättää mustikkamoussella täytetty choux, joka googlaten kääntyy tuulihatuksi.
Annokset ovat pieniä, mutta sitäkin taidokkaampia. Graavin lohen seurana olevassa seljankukkamarinoidussa kurkussa en juuri erota seljankukkaa, mutta kokonaisuus on raikas. Tattari-sienipuurossa sienet maistuvat ja parmesaani pyöristää maun.
Kuha-annosta koristavat pienet juureskukkaset ja mehevöittää kukkakaalikreemi. Kaksi palsternakkalanttia on miedosti savustettu.
Murea lihapala tarjotaan perunakakun, selleri-omenapyreen ja riistakastikkeen kera.
Jälkiruuan kristallisoitu valkosuklaatähti huipentaa herkuttelun.
Hotelli Punkaharju, Harjutie 596, Punkaharju
hotellipunkaharju.fi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





