Minttuiset pasteijat lammasmakkarasta
Lammasmakkarapasteijat valmistuvat näppärästi pakastetaikinasta ja valmiiksi maustetusta raakamakkarasta.
Pasteijat valmistuvat näppärästi pakastetaikinasta ja valmiiksi maustetusta raakamakkarasta. Kuva: Jaana KankaanpääMinttuiset pasteijat lammasmakkarasta
16 kpl
Ainekset
- 1 pkt (500 g) lehtitaikinalevyjä (pakaste)
- 250 g lammasraakamakkaraa
- 2 rkl karkeaa sinappia
- 1 rkl tuoretta minttua silputtuna
Voiteluun
- kananmunaa
Päälle
- 2 tl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Levitä pakastetaikinalevyt sulamaan jauhotetulle työpöydälle. Kauli sulaneet levyt vähän ohuemmiksi. Leikkaa jokainen kahteen palaan, joko neliöiksi tai pituussuunnassa kolmioiksi nurkasta vastakkaiseen nurkkaan.
Purista taikinapalalle lammasmakkaraa suolesta, sipaise mausteeksi sinappia ja ripottele päälle vähän minttua. Taita neliöt kolmion muotoon tai rullaa kolmioista croissantin muotoisia.
Sivele voitelumunaa tarvittaessa saumakohtiin ja nipistele pasteijat hyvin kiinni. Voitele leivonnaiset munalla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä. Paista 225-asteissa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

